sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Kevät koettelee


Kevätväsymys on iskenyt! Se on tarrannut kaksin käsin kehoon ja mieleen, lamaannuttanut elinvoiman ja aloitekyvyn... !

Väsymys on sellaista pään huminaa, tarkkaamattomuutta ja keskittymiskyvyn puutetta, joka ei varsinkaan työelämässä  aiheuta kiitosta. Mutta eipä kotonakaan oikein tahdo tapahtua! Vaatehuoneesta on nostettu talvivaatteet ja jalkineet eteisen lattialle, mutta siihen on urakka rauennut.  Tiskit on taas tiskaamatta ja pyykki ripustamatta...Ei jaksa!

Ei ole mitään erityistä murhetta, mutta mieli on kovin alavireinen. Itse asiassa se on yhtä ankea kuin  nuo likaiset lumikinokset metsässä. Tai samea kuin vielä sulamaton harmaaksi muuttunut  jää, jonka kirkkaus on sammunut... Itku on herkässä, ärtymys äkkiä läsnä...!

Kyllä, veriarvot on normaalit. Kyllä, syön vitamiineja. Kyllä, ulkoilen koiran kanssa päivittäin, vaikken juoksulenkkejä teekään enkä käy salilla. Kyllä, nukun kohtuullisesti vaikka aamuisin tuntuukin, ettei jaksaisi nousta ylös. Ja kyllä, olin juuri lomalla...

Kyllä, se on tämä kevät!

Tiedän sen siitä, että sama tila toistuu joka kevät, joka toukokuu!  Muistan kaukaa lapsuudesta jo tämän keväisen väsymyksen. Koulusta sai olla jonkun päivän pois ja syödä Sanasolia! Energia palasi kun jäät lähtivät ja routa suli, nurmikot viheriöivät ja rentukat kukkivat. Kesä voitti.

Kunpa nytkin kesä voittaisi, pian!4 kommenttia:

 1. Kesä voittaa. Se on näillä ajoin ihan puhkeamassa, myös meille pohjoisemman ihmisten iloksi. Vedet alkavat olla suunnilleen vapaat jäistä, koivuissa viherrystä, kohta maassakin ja varmasti myös sinun mielesi piristyy.

  VastaaPoista
 2. Jotain tuommoista olen kokenut minäkin ennen muinoin. Olen analysoinut sitä mielessäni ja päätynyt siihen, että niin kaunista kuin keväällä onkin, kevät tuntuu vaativan tekemään monenlaisia juttuja: Ole virkeä, kevätkin on! Huolehdi talvivaatteista! Tee kukille jotain! Siivoa, kaikki lika ja epäjärjestys näkyy! jne

  Vasta vuodet kaukomailla ilman yhtään ilmeistä kevään tuloa saivat kääntämään katseen siihen puoleen kevättä, joka ei oikeasti vaadikaan mitään, vaan antaa luvan ihastella ja ihmetellä uutta kasvua talven ja lumen jälkeen - ja lahjoittaa luontoon aivan ainutlaatuista keväänvihreää. Kevät antaa myös valoisammat illat nauttia pidemmistä päivistä...

  VastaaPoista
 3. Tänään kirjoitin blogikirjoituksen tähän liittyvistä jutuista. Aihe oli jäänyt roikkumaan täällä vieraillessani muutama päivä sitten.
  http://mutkimus.vuodatus.net/lue/2013/05/1080-kevatmasennus-kaamosmasennus-talvimasennus-vuodenaikamasennus

  VastaaPoista
 4. Tänä viikonloppuna on nautittu auringosta, puhtaansinisestä taivaasta ja lähes helteestä... Energiaa ja iloa on ammennettu, hieman hipiäkin on saanut väriä ja koiran kanssa on ulkoiltu innolla. Luonnon omat parannuskeinot, alakuloonkin!

  VastaaPoista