lauantai 13. huhtikuuta 2013

Surinaa korvissa

Avaatko aamulla ensimmäiseksi radion tai television? Kuunteletko leppoisaa musiikkia tai katsotko ehkä lastenohjelmia? Vai onko aamu-tv:n lähetys päivän avauksesi? Seuraat siis maailman tapahtumia korva tarkkana? Oletko niitä ihmisiä, jotka ovat koko ajan töitä tehdessäsi tai kotona askarrellessasi "antennit ulkona",  valmiustilassa vastaanottamaan uutisia! Tuleeko puhelimeesi tekstiviestinä uutiset?

Tuntuuko, että jos et koko ajan ole ajan hermolla, olet hukassa!

Hyvä on!

Voitko kertoa miksi!?! Miksi sinulle on tärkeää tietää nousivatko jonkin yhtiön osakkeet, osoittautuiko joku kansanedustaja epärehelliseksi, veikö tsunami tällä kertaa enemmän vai vähemmän ihmisiä kuin viimeksi, syttyikö jossakin Lähi-Idän valtiossa taas sota vai joutuiko Chilessä tai Kiinassa kaivosmiehet loukkuun...? Montako ihmistä on joutunut työttömäksi, päättikö hallitus nostaa veroja, laskevatko palkat, kuolevatko Afrikan lapset edelleen nälkään? Tai kuinka suuri jäälautta nyt lohkesikaan Napajäältä, miten ohueksi otsonikerros on  ohentunut, purkautuiko Hekla, tuleeko maailmaloppu!?

Onko sinulla huoli, että jäät paitsi jotakin tärkeää tietoa?

Tiedätkö mitä! Taidat pelätä! Pelätä pahinta, koko ajan!
2 kommenttia:

  1. Entä sinä? Oletko kaikenlaisen median kaikenlaisten uutisointien suurkuluttaja, vaiko pienkuluttaja?
    Minä en ole kovinkaan kiinnostunut maailman tapahtumista. Minä en niille mitään voi, muuta, kun kunniotan luontoa, olen ekoihminen järkevällä tavalla. Oikeastaan vain yhdet uutiset seuraan päivittäin, mikäli en ole liian väsynyt.
    Voi olla, että jään jostain paitsi. Toisaalta kun en tiedä, mistä olen paitsi jäänyt, niin eipä se haittaa.

    VastaaPoista
  2. Niinpä....! Vähän ja satunnaisesti minäkin uutisia kuuntelen. Voi olla ettei aina työpaikan kahvipöydässä tiedä mistä puhutaan, mutta haitanneeko tuo...! Uutiset ovat usein sensaatiohakuisia, ikävillä asioilla mässäillään... tai lietsotaan suunilleen maailmanloppua! Eivät ne herätä kollektiivista vastuuntuntoa tai globaalia omaatuntoa! Uskon silti olevani tietoinen mitä elinympäristössäni tapahtuu...Mitä muuta oikeastaan tarvitseekaan...:)

    VastaaPoista