sunnuntai 10. marraskuuta 2013

On-Off-talvi!

En tykkää yhtään! Sanokoon vaan kuka mitä hyvänsä siitä, että talven tulo on tällaista, minä en silti tykkää. Ja aion valittaa! Suorastaan ruikuttaa!

Vielä eilen aamulla mittari kertoi pakkasta olevan -4 astetta ja puhdas uusi lumi peitti maan. Nappinokan kanssa tehty aamulenkki oli suorastaan riemastuttava, siitä nautti väsymyksestä huolimatta todella paljon!

Iltapäivällä lähetin yökyläilleen pojantyttären ulos Nappiksen kanssa, jotta sain imuroida huushollini ilman koiran rähjäämistä ja imurinsuulakkeiden puremista. Nappis nimittäin inhoaa kovaäänistä imuria vielä asteen enemmän kuin minä...!Tuossa vaiheessa päivää pakkanen oli muuttunut nollakeliksi ja illan aikana lumisade vaihtunut tihkuksi. Iltalenkillä väisteltiin puista tippuvia raskaita vesiroiskeita lumiklönttejä ja koiran turkki ehti kastua villoja myöten.

Tänään maisema on taas harmaa ja maa sohjoista! Kuka tästä voisi tykätä? Ei talvi saa olla ensin on ja sitten off! Sen pitäisi tulla pakkasten kanssa, jäädyttäen ensin maat ja vedet ja peittäen sitten valkeaan huntuun kaiken.  Ja sen pitäisi olla, pysyä, kunnes kevät sen lempeästi häätää pois....

Kylmyys valuu suonissa ja harmaus mielessä. Ei huvitä mikään, vaikka järki käskee toimimaan. Olisi pestävä pyykkiä ja suunniteltava pakkaamista, mietittävä koiran hoitoon liittyvät asiat valmiiksi ja järjestellä niin monta muuta asiaa. Keskiviikkona alkaa kuukauden loppuun saakka kestävä loma, josta olen suurimman osan aikaa poissa kotoa!

Olisi myös laitettava työpaikkahakemuksia menemään. Elämänmuutos, jota niin kovasti kaipailen, ei tapahdu ilman tekoja! Tänään vain ei tunnu mikään nousevan harmaan udun keskeltä ylös ja valoon.

Taidan ottaa päikkärit! Ehkä se virkistää ja voimaannuttaa! Ainakin laitan kynttilöitä lyhtyihin ja annan ajatusten kulkea hetken omaa isää muistaen! Lämmöllä!

4 kommenttia:

 1. Minulle saa ihan rauhassa valittaa talvea.

  Talvi on syvältä!

  VastaaPoista
 2. Ainakin tällainen talvi...! No, oikeastaan tätä ei vielä voi edes nimittää talveksi...:( Odotan puhtaanvalkeita hankia ja sinisiä tähtitaivaita, raikastavaa pakkasta ja sitä että saa kiskaista huopikkaat jalkaan ulos lähtiessä...! Saapa nähdä...!

  VastaaPoista
 3. Tässä mietin, kuinka paljon Nappinokka onkaan varmaan sinua ulkoiluttanut :)
  Muutos ja haaste ja muutos on mahdollisuus. Siitä vaan...

  VastaaPoista
 4. "taas uusi päivä kaiken muuttaa voi..." Pohjolan kaamos tarjoaa myös kauniita päiviä. Siellä voi sentään odottaa kunnon talvea. Etelässä se ei ole niin varmaa. Joskus on pelkkää rospuuttoa koko talvikausi...

  VastaaPoista