sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Sunnuntaifiilistelyä...


Lisää kahvia!  Vaikkei se poista kurkun kuivuutta, eikä silmänympärysten raskautta, niin se kastelee ja virkistää, kuin elämän vesi!

Mistä muistui mieleen, että parvekkeen mansikka ja pari kituista yrttiä on kasteltava, ennenkuin lähtee asunnosta; päivä on alkanut viiltävän kirkkaana ja aurinkoisena, ei pilven pilveä taivaalla. On kaiketi tulossa kuuma päivä.

Huomasin, että lenkkipolulla lätäköt olivat kuivuneet pieniksi mustiksi mutalämpäreiksi. Vihdoinkin! Viime viikkoina Etelä-Lapissa on ollut lämmintä, mutta epätavallisen kosteaa. Aamut ovat olleet täynnä auteretta ja päivät epämääräisiä sadekuuroja. Mustia pilviä on seilannut taivaalla ja vaikka jossain on jyrähdellyt, sellaista puhdistavaa ja ilman kirkastavaa ukkosmyräkkää ei vain ole ollut...!Viikolla on kuitenkin tuullut reippaasti, minkä koirani ja minä ilolla pistimme merkille, sillä ilman kunnon tuulta ei metsäpoluille ole asiaa, jos ei halua kaataa pullotolkulla sääskimyrkkyjä päälleen ja tulla siltikin kupatuksi...

Äh, olen niin loman tarpeessa!

Pakolliset arkiaskareet jäävät aina sunnuntaille, koska arki-iltaisin olen  aivan liian väsynyt tekemään  mitään. Perjantai-illat pyhitän poikkeuksetta laiskottelulle, enkä välttämättä aina lauantaisinkaan saa piiskattua itseäni siivoamaan. Siksi sunnuntaisin on oikea kotityöähky; tiskaan, imuroin, pyykkään, silitän, teen ruokaa töihin ja pakastimeen valmiiksi... Vaihtelevasti! Mieliala nousee sitä mukaa kun työt saa tehtyä!

Päätän olla reipas; imuroin ja kokeilen miten käytettynä hankittu höyrymoppi tehoaa lattioihin, koirulin äänekkäästä protestoinnista välittämättä...! Sitten virkistäydyn suihkussa, laittaudun ja lähden pyöräilemään pojanpoikani syntymäpäiväkekkereille (jonne ehkä saavun vähemmän raikkaana, kuntoni huomioon ottaen..!). 

Ehkä selviän sieltä illaksi kotiin...!?!

Mukavaa sunnuntaita i alla fall!

7 kommenttia:

 1. Kotityöähky ei kuulosta terveelliseltä!

  Mukavia synttäreitä!

  VastaaPoista
 2. Ei kuulosta, eikä ole vaan minkäs tehet, väkisin kasaantuu vkonlopulle! Tänään kuitenkin selvisin kunnialla, ehkä kirjoituksen voimalla ja synttäreillä oli oikein mukavaa. Ja itsestäni olen suorastaan ylpeä, pyöräilin sinne ja takaisin....:)

  VastaaPoista
 3. Toivottavasti saat pian kunnon voimauttavan loman. Täällä yksi työväsynyt yrittää päästä takaisin jaloilleen. Mutta nyt on kesä kaikille ja se on tosi mukava asia. Ihania kesähetkiä sinulle!

  VastaaPoista
 4. Kiitos, Ruska ja samaa toivottelen sinulle! Nautitaan parhaamme mukaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitenkäs tuo noin lipsahti tuntemattomaksi, vaikka olen kirjautuneena palveluun...? Ei oikein aina ymmärrä näitä...:(

   Poista
 5. Mitenkä kesä on mennyt, kun aletaan olla jo syksyn kynnyksellä.
  Kotitöiden selvittely väsyneenä ei ole mukavaa. Minä surkimus laistan niistä, vaikka kaikki aika on omaani.
  Leppeää syksyä sinulle.

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Aimarii... Kesä on takana, täällä Napapiirillä ruska valtaa maisemaa... Mutta yhä aurinko paistaa ja lämmittää :)'
  Pakko sen verran kärtytä (itselleni), etten lomalla saanut juurikaan mitään tehtyä.... Mutta eivät nämä työt tästä karkaa, ehkä myöhemmin syksyllä sitten!
  Värikylläistä syksyä sinullekin !

  VastaaPoista