lauantai 9. elokuuta 2014

Elämänmuutos, osa 9

Kuumaakin kuumempi kesä! Kaupungin kesä! Kesä Stadissa!

Helteet alkoivat juhannuksen jälkeen ja niitä onkin sitten riittänyt. Kosteuttakin ilmassa on ollut, vaikka sateita on ollut minimaalisen vähän. Melkein on ollut kuin Keski-Euroopassa! Lieneekö tämä sitten ilmaston lämpenemistä vai ihan vaan jokin luonnon monista metkuista, mene tiedä...!En haluaisi valittaa, mutta....! Minulle - ja Nappiksellekin -  olisi hieman vähempi lämpö riittänyt.  Olemme etenkin öisin olleet tuskissamme, koska asunnossa ei saa edes läpivetoa, eikä tavallinen tuuletin ole ollut riittävä viilentämään huonetta. On ollut ikävä lähteä töihin ja jättää koiruli kuumaan kämppään päiväksi, mutta vaihtoehtoja ei ole ollut.

Plääh ja puuh!

Alkukesästä kyllä katselin kaikenmaailman ilmajäähdyttimiä ja lämpöpumppuja, mutten tullut ostaneeksi, ehkä turhaa saituuttanikin. Nyt kun koetin pienempää mallia etsiä, ei niitä ole jäljellä....!  Ensi kesänä ollaan viisaampia.

Pientä vilvoitusta on haettu retkeilemällä puistoissa ja Katajanokalla! 


Työmatkat ilmastoimattomissa busseissa ja metrossa ovat koetelleet kestävyyttä ja sietokykyä. Kotona on tietenkin käyty suihkussa, mutta ennenkuin on ehtinyt tuohon vajaan 100 metrin päähän pysäkille, on hiki ehtinyt kastella vaatteet.

Työpaikalla on kyllä kohtalainen ilmastointi, mutta yhdenvuoron aikana tehtyä työtä voisi verrata siihen, että kävisi kymmenen kertaa peräkkäin saunassa. Fyysinen rasite on on ollut todella kova. Henkinen puoli onkin oma lukunsa. Kaikki vanhat vakituiset työntekijät saivat syystä tai toisesta lomaa heinäkuussa, kaikki yhtä aikaa. Ollaan oltu sijaisten, keikkalaisten ja meidän "uusien" työtekijöiden varassa ja pakko on sanoa, että vaikka ilman suuria katastrofeja selvittiin, niin kyllä henkistä kestävyyttä on venytetty kovasti.

Illat pimenevät ja viilenevät. Nyt on käsillä se aika, jota Lapissa on ikävöity; lämpimät, sametinmustat yöt!


Onneksi nyt ainakin yöt hieman viilenevät.  Onneksi lomaakin on tiedossa. Onneksi... !

1 kommentti:

  1. Tämä kesä on oikeasti muistuttanut Thaimaan kesiämme. SIellä ehdottomasti kaikki tekeminen hidastui. Ilmastointikaan ei todella aina auta, joten hyvin ymmärrän, kuinka hankalaa siinä mielessä työntekosi on ollut. Nappiksen kuvia oli mukava nähdä :)

    VastaaPoista